Над 14 000 лв. струва на бизнесмен бракониерски лов

Снимка: Архив

Транспортният бос възстановил щетите, плаща глоба и му вземат оръжието

2000 лв. глоба, конфискуване на скъпо ловно оръжие и възстановени щети от над 12 000-13 000 лв. ще струва общо на шуменски бизнесмен незаконен лов в Поповско. След като е платил нанесените щети, 41-годишният транспортен бос, е бил освободен от наказателна отговорност и му е наложена парична санкция, научи "Труд".

Решението за глобата и конфискуването на оръжието е на Районния съд в Попово. Бизнесменът е направил пълни признания и изразил съжаление за бракониерския лов. Не е бил лишен от право да ловува.

Случаят нашумя в края на миналата година, когато преди полунощ на 14 декември охранители чули изстрели в землището между поповските села Садина и Люблен. Там видели джип с шуменска регистрация. Колата изчезнала на секундата, но по номерата било установено, че е на транспортна фирма от Шумен. На другия ден полицаите открили автомобила на автомивка, точно преди да бъдат заличени следите от нощния лов. Вътре били намерени 7 кутии патрони и други следи, водещи към произшествието. В дома на бизнесмена били открити ловни карабини и части от убития дивеч – елен и кошута. Бизнесменът беше задържан за денонощие и е направил признания. После платил и за убития дивеч.

В сряда Районният съд в Попово постановил отнемане на оръжието, с което е извършено престъплението и глоба. Колата нямало как да бъде конфискувана, защото била на дружеството, а не лична собственост на бизнесмена, поясниха магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право