Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Над 200 деца участваха в Световния ден на водата в Пловдив

Над 200 деца участваха в хепънинга по повод 22 март – Световния ден на водата, който се проведе край Виенския павилион в Цар Симеоновата градина под мотото „Защо хабим водата“. Празникът бе открит от заместник-министъра на околната среда и водите Ренета Колева. „Водата винаги е свързана с растенията и животните, което ни показва, че без нея животът на Земята е немислим. Отговорността е на всички хора и институции да опазваме водата, да не замърсяваме водните ресурси и да я използваме разумно“, подчерта заместник-министър Ренета Колева.

Тя уточни, че водата се хаби най-много за битови и индустриални нужди и допълни, че продължават инвестициите в инфраструктурни проекти за подобряване качеството и живота по ОП „Околна среда“ и изграждането на пречиствателни станции. „До един месец ще бъде подписан договора с Община Пловдив за водния цикъл на града“, съобщи още Ренета Колева.

Ученици от ЕГ „Иван Вазов“, СУ „Св. Патриарх Евтимий”, СУ „Пенчо Славейков“, ОУ „Елин Пелин“ и ОУ „Райна Княгиня“ представиха куп интересни екологични макети и проекти, които показаха как да не хабим водата и демонстрираха иновативни идеи за това как виждат икономичното използване на питейната вода. Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Георги Титюков, директорите на РИОСВ-Пловдив доц. Стефан Шилев и на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Георги Семерджиев бяха силно впечатлени от детските проекти и макети, пресъздаващи кръговрата на водата и екологични идеи за пречистване и повторно използване на водата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.