Над 2000 посетители ще събере форумът Innowave Summit във Варна

Пресконференция на основния организатор на Innowave Summit Димитър Василев /крайният вдясно/ , областният управител на Варна Стоян Пасев и представители на ВУЗ-овете в града

Еврокомисарят Мария Габриел и човекът-идея Шед Симов са сред лекторите на високотехнологичната конференция

Човекът-идея Шед Симов, който влезе в рекордите на Гинес за най-продаваната книга с празни страници, е сред очакваните и интересни лектори на V издание на високотехнологичната конференция "Innowave Summit" във Варна. форумът, на който ще участва и българският еврокомисар по иновации и младеж Мария Габриел, се провежда на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта. Мотивационният лектор Шед Симов ще зареди посетителите с нови идеи за бизнес и с позитивизъм. Той издаде своята книга без аналог" За какво друго мислят мъжете освен за секс" с 90 хиляди копия, с превод в 9 държави, със 196 страници, без да има в нея нито един написан ред или картинка. Сред лекторите са още бащата на маркетинга Дрейтън Бърд, Джина Лондон - бивша телевизионна водеща на CNN и др.

Най-значимата технологична конференция в Югоизточна Европа ще събере над 2000 посетители, посочи на пресконференция нейния основен организатор Димитър Василев. Освен няколко сцени и бизнес зоната за маркетинг и иновации т.г. акцент е сложен върху международните отношения България-Румъния, България-Великобритания, като са поканени над 20 водещи компании от двете страни -партньори. Чрез лекторите на това събитие бизнесът ще се докосне до хората, които променят света, посочи експомениджърът на форума Николай Петканов. Според него 75% от новите предприемачи осъзнават необходимостта от дигитализация, 25% инвестират в нови технологии и само 5 % -в обучението на кадри. Според едно последно изследване 60 на сто от децата, които ще учат в първи клас, ще работят в професии, които още не съществуват, а стандартните ще изчезнат, каза Петканов. За първи път в България ще се проведе Световната купа /Startup World Cup Bulgaria/, в която жури ще отсее най-добрите начинаещи компании с иновативни решения.Победителите заедно с други 40 стартъпа в света ще имат уникалния шанс да се състезават за 1 млн.$. Финалът ще се проведе в Сан Франциско на 22 май 2020 г.

Партньори на събитието са Икономическият и Техническият университет в морската столица с подкрепата на община Варна.

Коментари

Задължително поле