Над 2000 ученици не знаят дали ще започнат учебната година, училищата им били финансирани от Гюлен

Над 2000 ученици от училищата "Яхия Кемал", свързвани с Фетхуллах Гюлен, не знаят дали ще започнат учебната година, пише македонското електронно издание "Фактор", цитирано от "Фокус".

"Изявленията на министъра на външните работи Никола Попоски по време на пресконференцията с гръцкия външен министър Никос Коциас, по повод решението на правителството за ограничаване дейността на редица организации и институции, свързвани с проповедника Гюлен, смятан за инициатор на опита на преврат в Турция, поставя редица въпроси", твърди "Фактор".

Според изданието все още не е ясно как тези мерки ще се отразят на фирмите и училищата, за които се смята, че са финансирани от Гюлен.

"Фактор" съобщава, че на официалната страница на училищата "Яхия Кемал" е публикувана информация за готовността да се започне учебната година навреме.

В съобщението на училищната администрация се казва още, че разпространяваната информация за предстоящо затваряне на училищата не отговаря на истината и че в продължение на 20 години училищата "Яхия Кемал" са доказали ефективността на своето обучение.

Коментари

Задължително поле