Над 40 полицаи помагали на Георги Семерджиев да кара надрусан (обзор)

Това установи проверка в МВР

Шофьорът, който уби две студентки на пътя, имал чадър от три районни и КАТ

Ще уволнят полицайката Симона

Над 40 полицаи са помагали на Георги Семерджиев да избягва санкции на пътя през последните години. Срещу тях ще започнат дисциплинарни проверки, каза главният секретар на вътрешното министерство Петър Тодоров. 

Софийска градска прокуратура вече е образувала срещу служителите на МВР производство за престъпление по служба. Част от тях ще бъдат уволнени дисциплинарно. Семерджиев е обвиняем за причиняване на смъртта на две млади жени, които помете с джипа си на 5 юли на бул. “Черни връх” в София. Според прокуратурата той е избягал от мястото на катастрофата и е седнал зад волана без шофьорска книжка и след употреба на наркотици. По информация на “Труд” обект на проверката са три районни управления в София и “Пътна полиция”. 

Установено е, че полицайката Симона Радева е помогнала на шофьора да се укрие след тежкия инцидент. Проверката срещу нея все още не е приключила, но главният секретар очаква дисциплинарното є уволнение. Според отлично информиран източник, Радева е единственият служител на Първо РПУ, който е била свърза със Семерджиев. Доста повече са униформените от Четвърто районно, които са му помагали, защото безплатно са си миели автомобилите на автомивката му в кв. “Лозенец”. Сред тях е приятелят на Симона, който е отдельонен командир в районното и който пръв се е озовал на мястото на катастрофата. “Вътрешна сигурност” нищи и Седмо РПУ в столицата. Преди 2 месеца Семерджиев е бил спрян за проверка през нощта, но според униформените избягал от мястото. Това обаче е останало без последствия и не са били предприети мерки да бъде задържан, въпреки че многократно е засичан да кара пиян, надрусан и без книжа. Той има 47 акта и 49 наказателни постановления, но пътни полицаи не са му връчвали част от тях, за да не бъде предаден на прокуратурата. Семерджиев е заподозрян и за разпространяване на наркотици и проверка нищи дали полицаи не са прикривали и тази му дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право