Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Променят правилата за отглеждане на кучета в Търново по искане на граждани В паркове и градини животните задължително на повод с дължина до 2 метра

Джордж Р. Р. Мартин: Сериалът по „Игра на тронове“ не ми се е отрази добре

Над 5 млн. лева вложени за благоустрояване на градската среда в Свищов Кметът на крайдунавския град Генчо Генчев отчете втора успешна година от мандата си

На разширено заседание на Обществения консултативен съвет в Община Свищов кметът Генчо Генчев отчете втора успешна година от мандата си. От доклада за дейността на общенското ръководство става ясно, че за текущи ремонти в кметствата в общината са вложени 505 000 лв.

Близо 280 000 лв. са изразходени за ремонт на улици, тротоари и улично осветление в града. Вложени са близо 30 000 лв. за ремонт на пенсионерски клубове в града; Реализираните дейности в областта на културата, за обновяване на културни обекти са за над 44 000 лв., а за 8000 лв. са закупени нови книги, с цел запълване фонда на читалищните библиотеки.

В образованието са инвестирани над 3,5 млн. лв. по европейски и национални програми, като 100 000 лева от тях са собствен ресурс. Средствата са вложени в подобряване на образователната инфраструктура, мерки за енергийна ефективност, интеграция на малцинствените групи и културен обмен.

„По Програма „Региони в растеж“, за благоустрояване на градската жизнена среда в Свищов са усвоени средства на обща стойност 5 040 204 лв., а за обновяване на обекти на публичната инфраструктура- 2 385 582 лева.От Комисията по вероизповедания към Министерски съвет, за 2017 година, са похарчени 97 000 лв. за ремонт на църковни храмове, манастири и джамии“, информира Генчо Генчев.

По Програма „Местни инициативи 2017” са реализирани 7 проекта за общо 50 000 лева. С парите са ремонтирани детски площадки, пенсионерски клубове в селата и околоблокови пространства.

„В процес на изготвяне е Стратегия за ВОМР „МИРГ-Свищов-2017“ по програма за „Морско дело и рибарство“ на обща стойност 3 911 660 лева. Реализиран е проект „Дунав – нова алтернатива за икономическо развитие и заетост за община Свищов“ на стойност 47 525 лева“, изтъква градоначалникът.

Генчев добави, че в сферата на здравеопазването проект за модернизация на болниците в Зимнич и Свищов по Програма „Interreg V-A Romania-Bulgaria“ е получил финансиране на обща стойност 2 924 000 лева.В социалната сфера управникът на Свищов изброи редица реализирани проекти, част от които с иновативен подход, търсещ по-лесна и оптимално полезна връзка с хората.

В продължилия повече от час отчет, бяха отчетени дейностите по всички заложени приоритети и техните финансови измерения, като не беше пропусната и дейността на общинските предприятия.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.