Над 80 трабанта дефилираха в Търново (СНИМКИ)

Над 80 трбаната от страната и чужбина за девета поредна година дефилираха в събота по централните улици на Велико Търново. Аткративните немски коли върнаха назад във времето стотиците жители и гости на страта столица. Собствениците на ретровозилата показаха и тунинговани модели като например трабант – лимузина, 4 по 4 и трабант – кабрио.

Запалените колекционери говорят за трабанта не просто като за марка, а като за емоция и страст на четири колела.

"Веднъж влюбиш ли се в тази кола, трудно може да изпиташ същата тръпка в друг автомобил", категорични са колекционерите.

Освен, че никога не са изневерявали на марката, някои от тях са накиприли колите със съвремени автоаксесоари и вниманието на стотиците търновци вниманието привличаха трабант лимузина, кабрио и снегорин.

„Това трабанче е 601, от 1989 година, и е преработено на 4х4 и на снегорин. Живея в такъв планински район и за това предпочитам да си чистя сам улицита, да не разчитам на общината. Рине сняг, върви навсякъде, много съм доволен“, откровен е Спас Данев.

Колекционерът на трабанти Теньо Динев пък преди 4-5 години бил осенен от идеята да направи лимузина.

"Като изпреваря някой автобус, пътниците вадят телефоните, снимат и се радват. Това е уникална машина, на която няма какво да й се счупи“, категоричен е Динев.

За страстта към малките картонени коли няма нито възраст, нито пол. Доказателството за това е 71-годишната Марийка Вачкова, която е споделя: „С моят трабант съм вече 33 години. Слуша ме и аз го слушам, зареждам бензини. Едно време бях слабичка, мъничка и трабанта ми приличаше. Не ме е предал и за това толкова години не съм го сменила“ .

Освен че представиха своите ретро автомобили, любителите на трабанти показаха умения и по майсторско шофиране по време на традиционния Трабантфест в болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл