Над 800 проверки на ловци и коли в Североизтока

Следят зони, заради чумата по свинете

806 проверки са извършили служители на стопанствата към Североизточното държавно предприятие през последната седмица. Инспектирани са 151 обекта за добив на дървесина и 215 превозни средства. Горските са проверили и 366 ловци, 5 риболовци, и 69 физически лица. На нарушителите са съставени 9 акта и 31 констативни протокола.

5 кубика дърва за огрев и каруца са задържали служители на ДГС-Цонево, като на нарушителите са съставени 4 акта. 30 са проверките в стопанството през седмицата.

В ДЛС-Паламара отново е задържан моторен трион, като е съставен и констативен протокол, а общо са проверени 62 обекта за добив на дървесина и коли.

166 са проверките в ДГС-Генерал Тошево. Продължават дежурствата във временния контролен горски пункт „Генерал Тошево“, като това е една от мерките за недопускане разпространението на вируса на чумата.

175 са проверките в ДГС-Търговище, 75 в ДГС-Шумен, 74 в ДГС-Провадия, 47 в ДГС-Суворово, 41 в ДГС-Смядово, 40 в ДГС-Преслав, 37 в ДГС-Нови пазар, 26 в ДГС-Варна, 12 в ДГС-Омуртаг и 10 в ДГС-Тервел.

Продължават и обходите в горите, като се следи за животни с нетипично поведение или трупове на диви свине. Едновременно с това дежурните екипи съблюдават в инфектирата зона в район „Елешница“ на ДГС-Върбица да не влизат външни лица. Постъпите към местността са затворени, има бариери, преустановени са всички дейности в района.

Коментари

Задължително поле