Наемници свалят Мадуро срещу $213 млн.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е трябвало да бъде изведен против волята му от страната.

Опозицията във Венецуела сключила договор

Планът е подробно описан в 42 страници

Каракас прекъсна всички канали за връзка с Вашингтон

Членове на опозицията във Венецуела сключили през октомври миналата година договор с малка компания в сферата за сигурността от Флорида, нейни наемници да завладеят страната и свалят режима на президента Николас Мадуро срещу сумата от 213 млн. долара, съобщи вестник „Вашингтон Пост”, който разполага с официални документи от сделката.

По-рано тази седмица венецуелските власти обявиха задържането на 15 души, сред които двама американски граждани, служители на охранителната компания „Силвъркорп”, при провален според тях опит за въоръжено проникване в страната. Двамата пленени американци бяха интервюирани по държавната телевизия в сряда и четвъртък, заявявайки че са били натоварени от „Силвъркорп” със задачата да превземат летището в Каракас, откъдето Мадуро е трябвало да бъде изведен от страната.

Документът от 42 страници, с който разполага „Вашингтон Пост” съдържа подробна тактическа информация с детайли от това какви противопехотни мини и до какво лично снаряжение да се използва, но не уточнява как малка група командоси е планирала да победи стотици хиляди верни на режима на Николас Мадуро и Комунистическата партия на Венецуела военнослужещи. Документът е тежък удар върху легитимността на претенциите на опозиционния лидер Хуан Гуайдо, който обвинява противниците си, че узурпират властта в страната. Междувременно в интервю по националната телевизия на Венецуела в четвъртък Николас Мадуро обяви, че Каракас е прекъснал всички формални канали за комуникация с Вашингтон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка