Най-много ТОТО милионери на глава от населението има в Съединение

Фермерът Петко Карабелов е 4-ият щастливец от 20-ия тираж на игрите на СПОРТ ТОТО

Малкото градче Съединение, което се намира само на 30-ина километра от Пловдив, ще се окаже населеното място с най-много тото милионери на глава от населението. В понеделник стана ясно, че стотният тото милионер на България е именно от този късметлийски град и се казва Петко Карабелов. Петко, заедно с още три дами - Ирена от Търговище, Теодора от София и Златомира от Пловдив, си поделиха рекордния джакпот от над 9,5 млн. лв. от 20-ия тираж на играта „Тото 2 – 6 от 49“. Така 56-годишният тото милионер получава точно 2 375 357 лв. от СПОРТ ТОТО.

Петко има кравеферма и заедно с цялото си семейство се труди денонощно, за да изкарва прехраната си. Късметлията проверил пуснатите от него фишове чак четири дни след като в неделя, 10 март, стана ясно, от кои градове са новите тото милионерите. „Чаках някой от Съединение да каже, че е спечелил. Три-четири дни си представях, че аз съм милионерът. Ако не бях аз, разочарованието щеше да е голямо“, споделя Карабелов.

За милионерския тираж пуснал 17 тото фиша в най-любимата игра на българите „Тото 2 – 6 от 49“, а печеливш се оказал регистрираният първи от касиерката от тото пункта. Петко разкри, че има своя тактика за игра. А тя е следната: първо, взема два произволно попълнени фиша на даден тираж. Второ, на следващия тираж пуска двата фиша и взема още два и така за всяко следващо теглене.

„Вярвам в късмета. Вярвам, че когато силно желаеш нещо, има възвращаемост“, споделя Карабелов. И добавя, че в игрите на Българския спортен тотализатор трябва да се участва не само, защото наистина се печели, а защото се подпомага и българският спорт. Той разказва, че голямата му дъщеря е учила седем години в спортно училище. 33% от всички постъпления на СПОРТ ТОТО се заделят в подкрепа на българския спорт. Спортният тотализатор е единственият хазартен оператор, който отделя средства за развитието на физическата култура и спортните федерации у нас.

Още двама тото милионери от Съединение помни историята. Преди две години пенсионираният обущар Тодор Крантов прибра близо 8 млн. лв. с фиш за 4,40 лв. от играта „Тото 2 – 6 от 49“ . Това е най-голямата индивидуална печалба в историята на тотото и до момента. За още един щастливец, напомнят хората от града. Преди повече от четвърт век Димитър Попов от Съединение също спечелил 1 млн. лв. от игра на Спортния тотализатор, като дарил част от парите на града.

Освен на трима тото милионери, малкото тракийско градче Съединение, е роден град и на много успешни български спортисти. Такива са Кирил Кошничаров, световен шампион по вдигане на тежести в Минск, известната каякарка Бонка Пинджева също е от Съединение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Тото