Наказаха с “пробация“ бракониер, ранил инспектор от ИАРА

Районен съд  Монтана одобри споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия И. Б. Р., за наказание „Пробация“  за  опит да попречи на инспектор от ИАРА  да извърши проверка и за нанесена на инспектора лека телесна повреда, съобщиха от магистратурата. 

Схватката между рибаря бракониер и проверяващия станала на международния път Е-79 в близост до разклона за Чипровци, в местността ,,Палековото“  край Монтана. Там главен инспектор от ИАРА  Р. Й.В. спрял за проверка лек автомобил ,,Субару Легаци“, шофиран от подсъдимия. Водачът направил опит да попречи на инспектора да изпълни задълженията си, не  изгасил двигателя на автомобила, потеглил рязко и повлякъл по пътното платно проверяващия и му нанесъл  охлузвания и драскотини по ръцете и натъртване в тазова област. 

По-късно инспектори и полицаи застигнали катастрофиралия в нива автомобил „Субару“ и задържали бракониера. В багажника на колата били открити лодка и хрилни мрежи. Пред съда подсъдимият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ за нанесената на инспектора телесна повреда. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони