Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Наложени са 116 възпитателни мерки на деца с противообщестевни прояви в Търговище 230 часа общественополезен труд са положени от деца, унищожавали обществено имущество

Снимка: Архив

Палеж, бягство от дома, притежаване на наркотици, кражба на кола са част от престъпленията и противообществените прояви на непълнолетни в Търговище миналата година. Това стана ясно при представянето на отчета на местната комисия, която се занимава с такива прояви, съобщиха от общинската управа в града.

Анализът показва, че има намаляване на регистрираните случаи спрямо предходната година. Най-разпространени отново са кражбите. Има увеличение на повреждането и унищожаването на обществено имущество, като тези прояви са стигнали 12 броя. Установен е случай и на жестокост към животно.

През годината са били образувани 55 възпитателни дела. Работено е с общо 63 деца, извършили различни прояви. Най-малките са две момчета на 9 години. Тези пък, които имат повече от 1 случай, са 8.

През годината са наложени общо 116 възпитателни мерки на децата и 5 на родителите, отчитат още от общинската комисия. Общо 230 часа общественополезен труд са положили 7 деца. Повечето от тях са били унищожили общинско имущество. Това е най-големият брой наложени часове по тази мярка от 2013 г. насам, уточняват от комисията. Учениците са почиствали обществени и зелени площи на територията на града като възпитателна мярка. През годината няма настанени в социално-педагогически интернати или възпитателни училища.

Данните от годишния анализ са представени от секретаря на комисията в Търговище Татяна Петрова, а на отчета са присъствали кметът д-р Дарин Димитров, представители на отдел „Закрила на детето“, прокуратурата, полицията, неправителствения сектор и други, посочват още от администрацията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.