Емигранти изпратиха на близките си 731 млн. евро

Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в час по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

Намаляват фалшивите слънчеви очила на пазара

Снимка: МВР

На българския пазар е намалял броят на слънчевите очила без маркировка за съответствие с европейските норми за безопасност. Повечето български производители се съобразяват с изискванията и обръщат специално внимание на качеството на слънчевите очила. Обект на засилени проверки, включително по сигнали на потребителите, са също детски играчки,електрически уреди,лични предпазни средства и тенджери под налягане, посочи Мариета Мухтарова, експерт в отдел“Контролно-методичен“ в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Тя беше модератор на кръгла маса „Безопасни потребителски продукти и услуги“ във Варна, съорганизатори на която бяха Комисията за защита на потребителите и Икономическият университет. Потребителите трябва да четат задължително инструкцията при употреба, съветват експертите. Агенцията следи непрекъснато пазара за наличие на несъответстващи продукти, които не отговарят на изискванията. Тези стоки са рискови, когато при тях липсва задължителната маркировка за съответствие и която показва, че са направени изпитания на продукта.

В Икономическия университет Варна работи от близо година Център за качество на стоките и потребителска защита.Предстои неговото сертифициране, така че освен със студенти, да заработи и с граждани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.