Намушкан мъж във влака край Вакарел почина на път за болницата

Снимка: Архив

Двама души са задържани

Полицията спря влак в района на Вакарел заради намушкан човек в един от вагоните. Задържани са двама души, които първоначално бяха избягали от местопрестъплението, съобщават от МВР.

50-годишният мъж е направил кръвоизлив и е починал в 8:33 ч. в линейката, на метри от болница "Света Анна" в София, съобщи пред БНР говорителят на спешна помощ Катя Сунгарска. Сигналът в "Спешна помощ" е получен в 8:07 ч, а екипът е пристигнал на място в 8:23 ч, допълни Сунгарска.

По-късно от пресслужбата на БДЖ съобщиха, че международният бърз влак № 494 от Истанбул през Пловдив за София престоява в гара Вакарел от 8:01 ч. поради възникналата саморазправа между пътници.

Към момента в композицията се извършват оглед и следствени действия от компетентните служби, което не позволява влакът да продължи своето пътуване.

Създадена е своевременна организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътника като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. Бързият влак № 1620 от Пловдив за София е потеглил от гара Вакарел в 9:12 ч.

По повод случая от 12.00 часа директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов и зам.-директорът комисар Юри Николов ще дадат брифинг пред полицейския участък във Вакарел, информират още от пресслужбата на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България