Нападател на инкасо автомобил се споразумя с прокуратурата

Нападателят на инкасо автомобил Бойко Борецов сключи споразумение с прокуратурата. Това стана вчера в Бургаския съд.
На 8-ми февруари т.г., Борецов и братовчед му нападнаха охранителите на инкасо автомобил в Средец, със 125 000 лева вътре. Единият от охранителите застреля Христо, а Бойко успя да избяга, но бързо бе заловен.

Сключвайки споразумение с прокуратурата, Борецов се размина с много по тежко наказание, казаха магистрати. Той можеше да получи от 15 до 20 г. затвор, доживотен, или доживотен без право на замяна. Сключеното споразумение е в рамките на най-ниския предел от 15 години, предвиден в закона – 6 г. и 6 месеца затвор при първоначален строг режим. Борецов ще трябва да плати и разноските по делото, които възлизат на над 5400 лв.

Прокурорът по делото Георги Чинев коментира пред Труд, че със споразумението са постигнати две цели- бързина на правораздаването и справедливост на наказанието. Взето е предвид чистото му съдебно минало и младата му възраст, каза още прокурор Чинев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.