Нападение близо до американска военна база в Афганистан, един загинал и над 65 ранени

Атентатори самоубийци убиха една жена и раниха най-малко 65 души при нападение рано тази сутрин срещу медицински обект близо до най-голямата американска военна база в Афганистан, предадоха ДПА и Ройтерс.

Грузинското министерство на отбраната съобщи, че петима негови войници са леко ранени, но не е необходима хоспитализация. Повечето пострадали са афганистанци.

Мястото на нападението е близо до южния вход на военната база в Баграм на около 50 км северно от Кабул.

Според местния губернатор две коли бомби са избухнали, след което петима въоръжени нападатели са нахлули в обекта, който още се е строял. Стрелбата в района е продължила два часа, информира БТА.

Друга неизбухнала кола бомба е открита наблизо.

Говорител на натовската мисия "Решителна подкрепа" заяви, че е имало нападение в района на летището в Баграм, насочено срещу строящ се медицински обект за живеещите в близост до базата афганистанци. Нападението бързо е било овладяно и отблъснато от афганистанските сили и коалиционните им партньори. Няма пострадали сред войниците на САЩ или коалиционните им партньори, а базата е била в безопасност през цялото време, добави той. Имало е и 30-минутна престрелка между нападателите и чуждестранни войници при опит за нахлуване в базата. Атаката е отблъсната.

До момента никой не е поел отговорност за нападението.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят