Нападение срещу джамия в Осло

В норвежката столица Осло беше извършено нападение срещу джамия. Един човек е леко ранен. По-късно недалеч от мястото беше открито и тялото на жена, за която се предполага, че е роднина на извършителя. Мотивите за атаката са неизвестни.

Млад мъж открива стрелба в джамия в ислямския център Ан Нур в предградие на Осло. Малко по-късно той е обезвреден от посетител на джамията и предаден на полицията, съобщи БНТ.

Няколко часа след атаката в къща в същото предградие е намерено тялото на жена, за която се предполага, че е роднина на заподозрения.

"Когато пристигнахме на мястото, един човек беше обезвреден. Смятаме, че той е нападателят. Той е норвежки гражданин с норвежки произход. Живее в района. Можем да потвърдим и за един леко ранен", каза Рюне Скьолд, от полицията в Осло.

Според полицията нападателят е действал сам. Той е известен на органите на реда, но няма криминално минало. Започнало е разследване както на атаката в джамията, така и на смъртта на жената.

Заподозреният е на около 20 години. Очевидци разказват, че когато нахлул в джамията, той бил облечен в черно, носел каскет и бронежилетка и две приличащи на пушки огнестрелни оръжия и пистолет.

Коментари

Задължително поле