Нападнали са турска журналистка в Рио

Рио 2016

Турската журналистка Канан Кая от „Доган Нюз” е била нападната по улиците на квартала на Рио де Жанейро Лапа в петък сутринта, предаде БТВ.

„Напусках Лапа, за да стигна до главния пресцентър. Беше около 9 часа сутринта. Три млади мъже ме атакуваха на улицата. Единият ме удари в лицето и след това ме свалиха на земята. Крещях, но никой от минаващите хора не спря да ми помогне. Направих всичко възможно, за да се защитя. Накрая нападателите ми избягаха, заради целия шум, който предизвиквах. Не ми взеха нищо”, разказа Кая.

Журналистката е разстроена от факта, че въпреки виковете й, никой не се е отзовал.

„Това, което ме разочарова много е, че бях уплашена, плачеща и търсех някого да ми помогне, но такъв не се намери. На 150 метра от мен имаше доброволци от олимпийските игри и членове на организационния щаб. Веднага след случилото се отидох при тях, но никой не ми каза нито къде да отида да се оплача, нито с кого да говоря. Бях наистина разстроена и това, че останах сама ме накара да се чувствам още по-зле.”

Случаите с нападения и грабежи зачестяват все повече в Рио де Жанейро около олимпийските игри.

В петък следобед група френски туристи е атакувана в същия квартал, в който е нападната журналистката Канан Кая. Предполагаемите виновници са непълнолетни, съобщава АИПС на официалния си сайт.

Малко по-рано министърът на образованието на Португалия, Тиаго Родригес Брандао, беше ограбен също в Ипанема, съобщи „РТП”. Министърът е бил заплашен с нож преди да предаде парите си и мобилния си телефон.

 

Коментари

Задължително поле