Нападнаха бивши македонски министри в затвора

Бившите македонски министри Миле Янакиески и Спире Ристовски снощи са били нападнати в затвор от двама осъдени за терористичните нападения, предаде БТА.

Инцидентът стана през първия ден от ареста на бившите ръководни кадри на опозиционната сега ВМРО-ДПМНЕ по време на едночасова разходка в двора на затвора Шутка, съобщават македонски медии. Янакиески и Спире Ристовски бяха задържани като заподозрени за организиране на нападението в парламента на 27 април 2017 г.

Янакиески бил ранен в главата и ръката и поискал да бъде приет в болница, но след преглед, който не констатирал фрактури, той бил върнат в затвора.

Нападателите са Лирим Красничи и Есад Кафеджоли, които получиха по 40 години затвор по обвинения в тероризъм и очакват Върховният съд да се произнесе по жалбите им.

Присъдите им са за нападението през май 2015 г. в Диво населие - квартал на Куманово,  което бе атакувано от въоръжена група, влязла в сблъсък със силите за сигурност. В престрелката загинаха осем полицаи и около 40 бяха ранени. Убити бяха и десет лица от въоръжената група.

Съдия, отговарящ за арестите, ще посети днес затвора Шутка и ще разследва случая. Прокурорката Вилма Рускоска окачестви инцидента като недопустим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят