Нападнаха Петра Квитова с нож, пострадала е тежко

Двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова е пострадала тежко при обир в дома й тази сутрин. Чехкинята е била нападната и намушкана с нож в лявата ръка от неизвестен към момента нападател.

„Малко преди 8:30 тази сутрин, 26-годишната спортистка е била нападната в апартамент в близост до центъра на града”, каза пред CNN говорителят на чешката полиция.

„Нападателят е бил на възраст около 35 години, самоличността му не е известна и той е на свобода. Полицията работи, за да установи какво се е случило”.

Обирът се е състоял в Престейов, малък град на около 160 мили от Прага, където редица чехки тенисисти прекарват времето си по време на предсезонната подготовка.

Карел Тейкал, говорител на бившата №2 в света, заяви пред чешкото национално радио, че „изглежда е било случаен акт, а не планирано нападение”. Местното издание Prostejovsky Vecernik съобщи, че по време на обира Квитова е била намушкана с нож в лявата ръка. В резултат на нападението тенисистката е трябвало да бъде откарана с линейка до най-близката болница.

Коментари

Задължително поле