„Наполи“ - „Арсенал“ е дербито на 1/4-финалите в Лига Европа

Жребият за 1/4-финалите в Лига Европа срещна два от големите фаворити - „Арсенал“ и „Наполи“. Другият английски тим - „Челси“, ще се бори с екзекутора на „Севиля“ - „Славия“ (Прага). Двата испански отбора - „Виляреал“ и „Валенсия“, ще определят един от 1/2-финалистите. Последната двойка за 1/4-финалите е „Бенфика“ и „Айнтрахт“ (Франкфурт).

На Острова посрещнаха с приповдигнато настроение жребия. Причината - сериозното присъствие на тимове от Англия на тази фаза се приема като истински ренесанс в европейските клубни турнири през този сезон. Шест от общо седемте участника от Премиършип, които стартираха кампаниите си в Шампионската лига и Лига Европа, стигнаха до престижното 1/4-финално стъпало.

Единствено „Бърнли“ отпадна още през лятото в квалификациите на втория по сила турнир. За сметка на това доминаторите от Топ 6 на Висшата лига - „Манчестър Сити“, „Манчестър Юнайтед“, „Тотнъм“, „Ливърпул“, „Челси“ и „Арсенал“ продължават в двете европейски клубни надпревари и са вторачили погледи в спечелването им.

Тимовете от Острова вече веднъж имат подобно постижение. През 1971 г., или преди 48 години, те също имат шест тима на четвъртфиналите в турнирите на УЕФА, но тогава те са три, а не два, както сега. Доминацията е толкова голяма, че те печелят две от трите надпревари тогава. „Челси“ побеждава „Реал“ на финала за КНК, а „Лийдс“ се справя с „Ювентус“ за Купата на Панаирните градове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят