12 станаха загиналите при лавина в Италия, 17 души са още в неизвестност

Броят на загиналите при лавината в Централна Италия, която затрупа хотел, нарасна до 12, а 17 човека продължават да са в неизвестност, предаде Асошиейтед прес, цитира БНТ.

През изминалата нощ пожарникарите са открили тленните останки на петима души. Днес издирванията продължават с надеждата някой все още да е оцелял шест дни след бедствието.

Вчера спасителните екипи бяха насърчени от откриването на три от живеещите в хотела кученца, макар и да подчертаха, че белите овчарски кучета са открити в котелно помещение далеч от мястото, където се смята, че може да се намират липсващите хора.

Родените на 4 декември кученца са деца на "талисманите" на хотела, Нувола (Облак) и Лупо (Вълк), които избягаха в безопасност в долината под хотела на 18 януари - деня, в който падна лавината, отбелязва ДПА.

Първите погребения на загинали при трагедията ще се състоят днес.

Прокуратурата разследва дали поредица от пропуснати комуникации, подценяване на рискове и закъсняла реакция на няколкоте дни обилни снеговалежи са допринесли за високия брой на жертвите при лавината на 18 януари, отбелязва АП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа