Нарисуваха с трактор Айфеловата кула в чест на Олимпиадата

Айфеловата кула се появи в полето край Верона. Тя е дело на италианския художник Дарио Гамбарин, който я „нарисувал“ с трактор, пише Ройтерс. 

Последната идея на италианския артист, който е рисувал по този начин на земята и бившите президенти на САЩ Барак Обама и Доналд Тръмп, както и папа Франциск, е вдъхновена от предстоящите Олимпийски игри в Париж.
Творбата, нарисувана с плуг, теглен от трактор, е с площ 20 000 кв. м и е създадена на парцел с пшенично стърнище, обяви БТВ. 

Летните олимпийски игри ще се проведат в Париж от 26 юли до 11 август. Това е 22-та лятна олимпиада, на която страната ни ще участва. 

България ще бъде представена в 16 спорта – художествена гимнастика, лека атлетика, бокс, борба, плуване, бадминтон, вдигане на тежести, гребане, джудо, спортна гимнастика, спортна стрелба, кану-каяк, модерен петобой, тенис на корт, фехтовка и таекуондо.

Айфеловата кула носи името на инженер Густав Айфел, чиято фирма я проектира и изгражда. Наричана от парижани „Желязната дама“, кулата е построена между 1887 и 1889 г. като входна арка на Световното изложение и първоначално е критикувана за своя дизайн от водещи френски художници и интелектуалци, но с времето се превръща в глобална културна емблема на Франция и една от най-разпознаваемите конструкции в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт