Националната стачка блокира цяла Гърция

Гърция е напълно парализирана от националната стачка, в която се включиха представители на различни браншове в цялата страна. В сряда служителите не отидоха на работните си места в знак на протест срещу новите мерки за икономии на управляващите в Атина.

Спряха влаковете. Блокирани са пристанищата до петък. Прекратиха до 15 часа и всички полети от гръцките летища. Градският транспорт на места е спрян напълно. Само метрото работи за няколко часа, съобщава БНР. Лекарите протестират пред болниците и приемат само спешни случаи. В стачка са всички държавни служители, както и работещите в общините. Частният сектор също спря работа. Затвориха дори и аптеките.

Напрежение има и в парламента, където опозицията иска незабавна оставка на финансовия министър, водил преговорите с кредиторите. Гласуването на мерките ще се проведе утре в парламента, като синдикатите призовават за удължаване на протестите.

Заради стачните действия българското външно министерство препоръчва на сънародниците ни, пътуващи за или намиращи се на територията на Гърция, да се информират своевременно за хода на протестите. От МВнР публикуваха още вчера подробна информация за хода на протестите.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа