Началникът на Отделението по акушеро- гинекология в Търново номиниран за „Лекар на годината“

Предложението за доц. Светлозар Стойков е на Районната колегия на БЛС

Началникът на отделението по Акушеро- гинекология към областната болница във Велико Търново доц.Светлозар Стойков е номиниран за „Лекар на годината“. Предложението е на Районната колегия на Българския лекарски съюз. Наградите за принос в медицината ще бъдат връчени на 19 октомври на официална церемония.

Доц. Стойков, ръководи отделението от две години, а от началото на 2018 г. до момента там са проплакали над 820 бебета. Това е показател, че до края на годината броят на новородените в старата столица ще надхвърли 1000.

„В последните две години в отделението бяха въведени и съвременни методи за диагностика на някои патологични състояния през време на бременността, които реално биха застрашили живота на плода.По отношение на гинекологичната хирургия рутинни станаха ендоскопските операции – оперативната лапароскопия и хистероскопия. Бяха извършени за първи път във Велико Търново – лапароскопски асистирана вагинална хистеректомия, урогинекологичните слинг-операции по Рац и Стайм-Перейра. Трансвагиналната хистеректомия по Мейо бе усвоена и се усъвършенства и от младите колеги”, обяснява доц.Стойков.

Доц.Стойков изтъква, че високите показатели се дължат предимно на кадровия потенциал и на доброто отношение на ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”.

„В отделението постъпиха на работа млади, амбициозни хора, които са разположение денонощно. Колегите не жалят сили, енергия, време в обучението и практикуването на тази интересна, но и „рискова” специалност. На второ място, ръководството на болницата ни прие с доверие и осигури на мен и екипа ми всички необходими условия за работа. Беше закупена нова апаратура за диагностика, бяха въведени иновативни методи за лечение на гинекологичните заболявания на пациентките. В отделението бе извършен грандиозен ремонт на сградния и леглови фонд. За около 3 месеца бяха обособени нови стаи, със санитарни възли, нови кабинети, нови родилни и предродилни зали. Заслуга за този комфорт имат, както Министерството на здравеопазването, така и ръководството на болницата, в лицето на Изпълнителния директор, д-р Стефан Филев, който отпусна допълнителни средства за ремонт на Неонатологичното отделение и създаването на 2 нови модерно-оборудвани операционни зали”, коментира доц.Светлозар Стойков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България