Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Лъжат с хапчета за подобряване на зрението Искат 69 лева за хранителна добавка

Наши младежи обраха медалите на олимпиада по биология в Англия Димитър Каразапрянов е най-добър сред връстниците си от 68 държави

Националният ни отбор по биология се върна с три медала от Международната олимпиада, която се проведе в последните дни на юли в Ковънтри, Англия. Димитър Каразапрянов от Сливен, завършил тази година Националната природо-математическа гимназия, взе златото.

Със сребърен медал се върна Габриела Христова, от същата гимназия. Бронзът завоюва Мария Карабоева от Националната математическа гимназия. Успехът на доскорошните ни гимназисти е сочен от специалистите като най-големия в историята на националния отбор. В отбора участваха четирима младежи, подготвяха ги Снежана Томова, Албена Йорданова, помагаше им Радослав Александров. В Англия те се състезаваха с връстници от 68 държави.
Успехът на златния лауреат Димитър Каразапрянов бе посрещнат с огромна радост в Сливен. До миналата учебна година той бе възпитаник на местната Природо-математическата гимназия, след което се премести в националната гимназия и там завърши средното си образование. Димитър е по-малкия брат на Петър Каразапрянов, който като ученик в сливенската ПМГ също донесе много награди от международни олимпиади.
„Двамата с Митко са спечелили 23 медала от такива форуми, наскоро ги броихме с майка им“ – каза пред „Труд“ бащата д-р Антоан Каразапрянов. Петър вече завършва медицина, Димитър също желае да стане лекар и наесен ще бъде студент.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.