Нашумели постановки и любими актьори – на Есенния театрален салон в Сливен

Нашумели заглавия от репертоара на сцените в страната и любими актьори ще види публиката на Есенния театрален салон в Сливен, който започна на 12 септември.

Домакин на събитието е Драматичния театър „Стефан Киров”. Програмата на тазгодишното издание, до 8 октомври, включва от „Бог“ на Уди Алън до „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза, любопитен прочит на пиеси от класиката и съвременността, на автори като Оскар Уайлд, Антон П. Чехов и Уди Алън, на нашумялата Ясмина Реза и два авторски спектакъла, съобщиха от театъра. Спектаклите са поставени на сцените на театрите в Сливен и Благоевград, на Младежкия и Народния театър, на Театър 199 и Театралната работилница „Сфумато“.

По време на Есенния театрален салон в Сливен ще бъде представена работата на режисьори като Антон Угринов, Стайко Мурджев, Веселин Петров, на актьора Стефан Мавродиев и на младия Васил Дуев. Ще има емоционална среща с бляскави актьори, между които Калин Врачански, Малин Кръстев, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Радена Вълканова и Ивайло Христов, чиято звезда преди много години изгря на сцената на Сливенския театър.

Постановките, режисьорите и актьорите, поканени на Есенния салон в Сливен, са наградени с много отличия – от присъдени на национални театрални форуми до авторитетните А-аскери и Икари на театралното съсловие.

Коментари

Задължително поле