Наш курорт пътува с фотографска експозиция в Европа

Пътуващата фотографска експозиция, представяща курорта Св. Св. Константин и Елена като морска и СПА дестинация, продължава да обикаля Европа. От 24 септември изложбата е в сградата на Постоянната мисия на България във Виена със съдействието на Посолството на Република България в Австрия и финансовата подкрепа на Община Варна.

За гостите на събитието е подготвен филм, от който ще научат за лечебните свойства на минералната вода в Св. Св. Константин и Елена, за възможностите за СПА, Балнео и Уелнес туризъм, за предлаганите в курорта лечебни и рехабилитационни програми, съчетаващи море, минерална вода, калолечение, климатолечение, спорт, профилактика и цялостно възстановяване.

Експозицията "ще разходи" австрийската публика в миналото и настоящето на курорта. Емоционални моменти край брега на морето преди и сега, първите хотели и почивни станции и съвременният облик на курорта са представени в 25 черно-бели и цветни фотографии от Фондовете на Държавна агенция „Архиви“, Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Регионална библиотека „П. Славейков“ – Варна и курорта Св. Св. Константин и Елена. На събитието ще бъдат представени и различни вина от изби в Черноморския регион. Следващата спирка от европейската обиколка на пътуващата експозиция ще бъде през ноември в Полша, където ще гостува на Българския културен институт във Варшава.

Коментари

Задължително поле