Наш ученик ошашави Бил Гейтс

Снимка: СУ "Св. Климент Охридски"

Ученикът от 12 клас на Английската гимназия в Бургас Георги Бошев стана световен шампион по информационни технологии в надпреварата MOS (Microsoft Office Specialist World Championship) в Орландо, САЩ.

Състезанието е организирано от компанията, основана от Бил Гейтс. Той е спечелил отличието в конкуренцията на над 400 000 участници от 130 държави. Подготовката му е водена от учителя по информационни технологии Димитрина Тодорова. От общината в морския град специално поздравиха семейството на Георги и преподавателите му.

„Това е резултат на дългогодишен труд. Много се зарадвах. От години работим по различни програми, имаме академия и сертификационен център, благодарение на който е това пътуване на наши ученици на световния шампионат. Много добре сме се представяли винаги. Георги Бошев отива за трети път. И той, и децата се трудиха много“,  каза пред „Труд“ директорката на Английската гимназия в Бургас Милена Андонова. Тя допълни, че Георги иска да учи медицина, но и информационните технологии са му голяма страст.

Освен него на световната първенство се състезаваха още трима ученици от гимназията - Даниела Павлова, Поля Янева и Кристиан Тодоров.

Коментари

Задължително поле