На Граф Игнатиево ще приемаме 16 самолета F-16

Помощник държавният секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър (най-вляво) се запозна с модернизацията на авиобаза Граф Игнатиево.

С десет годишната пътна карта между България и САЩ

Авиобаза Граф Игнатиево се модернизира, за да може да приеме 16 самолета F-16, а правителството ще инвестира 300 млн. лв за модернизиране на авиобазата.

Това стана ясно при посещението на помощник държавният секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър в базата. “Има стратегически инвестиции, които се простират извън краткосрочните проекти. Ние инвестираме в Ф-16, в инфраструктурно развитие, в споделяне на информация. Всички тези ползи ще бъдат не само за взаимоотношенията в дългосрочен план между САЩ и България, но и за целия Алианс”, подчерта Кларк Купър.

“САЩ и България изграждат много силни двустранни взаимоотношения, които са в интерес на целия Алианс”, каза Кларк Купър. И отбеляза: “Всички гледаме напред в една по-задълбочена партньорска програма за България, за САЩ, за всички държави в този регион, в който България има роля за подобряване на стабилността”.

Коментари

Задължително поле