На какво не вярват зодиите?

Photo by Jonathan Borba from Pexels

Овен
Че няма да го изоставят

Овенът е доверчив, приема едно към едно всяка казана дума, но-о-о... застава нащрек, щом усети, че нещата във връзката му започват да стават сериозни. Рогатият е ужасно мнителен към намеренията на постоянния си партньор. Според него гаджето през цялото време е с единия крак на прага и готов да драсне. Овенът предпочита първи да изостави любимия, за да не се озове самият той в ролята на зарязания. Факт е, че партньорите на Овните наистина са в постоянна позиция „нисък старт“. Не че искат да се изнесат, просто понякога ужасният нрав на това егоцентрично четириного не им оставя друг изход. 

Телец 
При промяна е нащрек

Телецът не е мнителен, докато не надуши теч в банковата си сметка. Тогава рязко мутира в рогат детектив-финансов инспектор. Ще ви спипа, независимо колко сте ловки в измамите! Телците държат финансите си под око. Те обичат нещата да са предвидими и събитията от деня да си текат в руслото. Всяка промяна е повод за тревоги: ако партньорът постъпи на нова работа (сигурно има съблазнителни колежки), ако е сменен маршрутът на автобуса, в който редовно се вози, ако някой от семейството замине за някъде... Все стресиращи събития, които в очите на Телците се превръщат в потенциална драма.

Близнаци
В идеалната връзка

Ненапразно се смята, че са сред най-странните птици в зодиака. Те вярват, че много хубаво не е на хубаво. Една чудесна, стабилна връзка моментално отключва в тях всевъзможни съмнения и комплекси. Да речем, че Близнакът има ново гадже. Между тях всичко е наред – шампанско, цветя, сърчица се носят в кръг над главите им... Доволен ли е нашият човек? Не! Напротив, става по-мнителен. Съди по себе си и вярва, че партньорът реагира аналогично. Например ако той, Близнакът, се е загледал в друг човек, си казва: „О, Боже! Аз се заглеждам! Това значи, че и той/тя (за гаджето) също бройка други!“  

Рак 
Скандалите го разколебават

Ракът вярва в идеалната любов до доказване на противното. За всяка нова връзка си мисли, че ще е до гроб или поне за необозримо дълго време. Това, което провокира съмненията му, са скандалите. След всеки нов скандал Ракът започва да си мисли: „Ами ако този тук принц е някакво менте? Самозванец с красиви вежди, извити мигли и засукани мустаци!“ После временно забравя какво си е мислил, разбира се, след като достатъчно е измъчил принца-менте и онзи се е покаял и отчел с мили жестове, красиви думи и подаръци. Но при следващото разногласие подозренията му се надигат с нова сила. 

Лъв 
Че е достоен за обич

Лъвът е човек с богато минало. Дори когато е съвсем млад, вече има цяла торба с болезнени спомени и душевни белези от минали любови. Макар че осъзнава, че любимият му съвсем не е отговорен за тези минали страдания, Лъвът не успява да се сдържи и... си го изкарва на него. Ако има нещо, което да предизвиква несигурност у Лъва, то това е ревността. Под сияйния плащ на гигантското си его, царят на джунглата крие цяла торба с комплекси. Страхът, че може да бъде изместен от пиедестала си на полубожество, неминуемо води до загуба на самообладание и често до пълен душевен срив.

Дева 
Съмнява се в партньора

Всяка Дева смята способността за анализ за еманация на човешката интелигентност. По тази причина не вижда нищо лошо в това да прекарва 80% от будното си време в анализиране на минали събития и съставяне на прогнози. В това принципно няма нищо лошо, ако си робот. За човек означава едно: че не ти остава много време за други дейности. Основен проблем за Девата, когато е във връзка, е че продължава вярва повече в аналитичните си способности, отколкото в почтеността на партньора и така сама се вкарва в ситуации, породени от погрешен анализ и прекомерна мнителност. „Недоверчив“ е твърде мека дума за влюбената Дева. 

Везни
Несигурен е в красотата си

Обикновено Везните се чувстват достатъчно съвършени. Но понякога изпадат в съмнения. Това се случва, когато в кръга на познатите им се появи нова звезда, която би могла да ги засенчи. Прикритото ниско самочувствие на Везните се проявява под формата на хапливи забележки от типа на „Когато човек изглежда така добре, акъл и образование не му трябват.“ или заяждания по всевъзможни теми. Но понякога изригва и в чистопробна агресия. Тази ситуация се отразява най-зле на любовните отношения, тъй като Везните се вкарват във филма „има толкова риба в морето, защо той/тя ще избере мен.“  

Скорпион 
На нищо не вярва

Много преди Декарт да стигне до прозрението „мисля, значи съществувам“, св. Августин (роден под знака на Скорпиона) е изрекъл Si fallor, sum - демек „съмнявам се, значи съществувам“.  Всичко, абсолютно всичко, кара Скорпиона да бъде мнителен. Да си представим, че негов приятел е измамил чужд човек: това не означава ли, че един ден ще постъпи така и със Скорпиона?  Не е нужно някой от близките му да се е държал зле с него лично, достатъчен е фактът, че въобще е способен на такава постъпка. В любовта нещата са още по-зле. Там съмненията и мрачните мисли винаги дебнат в сенките. 

Стрелец 
Сериозната връзка го плаши

Всички вярват, че Стрелецът вярва безрезервно в щастливия завършек. Това съвсем не е така. Образът на наивник с розови очила идва от оптимистичната му готовност да приема света като разкошно виенско колело, с неговите цветове, вълнения, лампички, музика и всичко останало. Но щом се стигне до сериозна връзка, нашият човек, Стрелецът, получава пристъп на паника. „Какво правя аз, бе? Ще се прецакам! Не, не мога цял живот с един и същи човек... Ами ако не е подходящ? Със сигурност ще направя голяма грешка!“ Отделно, всеки Стрелец се страхува че един ден ще си намери майстора. 

Козирог 
На друг, освен на себе си

Козирогът не е от най-доверчивите знаци в зодиака. Той не вярва на нищо, освен на собствената си преценка. Пък и на нея не се доверява сляпо. Ами ако греши? А ако нещо се издъни у дома, или – не дай си, Боже – в работата? Тези съмнения го държат в едно перманентно състояние на опън, върху което постоянно действа силата на неразрушимата му амбиция. Когато много силно дърпаме едно въже, то в крайна сметка може да се скъса. Такива неща се случват, когато Козирогът има постоянна връзка, в която партньорът се опитва да прилага сила, за да му въздейства. Втори закон на Нютон, брат! Съобразявай се. 

Водолей
Скептичен е, а не недоверчив

Буйното, дори разюздано въображение, играе лоша шега на Водолея. От него идат всичките несгоди на този неконвенционален знак. В благоприятната почва на шантавата му глава и най-малкото семенце на подозрение пониква за една нощ до гигантски баобаб. И до сутринта образът на грижовният и любещ партньор се е изродил до студенокръвен измамник и убиец на детски мечти.  Приказката за нероден Петко в различни варианти се случва почти всеки ден в главата на Водолея. Той не е мнителен или недоверчив. Водолеят е аналитичен и скептичен, но корабът му невинаги има връзка с Хюстън.  

Риби
Не признава лошото в човека

Рибите си живеят щастливо в аквариума, докато не се намери някой верен приятел да ги открехне, че са затворници и навън има цял океан. Подвластни на мечтателния си характер те се реят безметежно в розовите облаци на любовта, вярват на всяка дума от безценната уста на партньора, докато най-близките им не ги открехнат, че „онзи/онази“ може би ги мами. Ако не са добрите другари, Рибите така и няма да свалят розовите си очила и ще продължат да живеят живота си, основан на песни, танци, щастливи съвпадения и предвкусван хепиенд, все едно са в мюзикъла „Сладката Чарити“.

Коментари

Задължително поле