На националките по борба ще им върви по вода

И националките ни по борба отпътуваха за олимпийските игри. Тайбе Юсеин, Мими Христова и Елица Янкова заминаха в приповдигнато настроение, с надежда да стигнат до отличията в Рио.  И дано мечтата им се сбъдне. На влизане в терминал 2 на летище София заваля дъжд, а според поверието това значи, че ще ти върви по вода.

По традиция триото бе изпратено с калинки и детелини за късмет, а световната шампионка за девойки Елица Янкова тръгна с букет от здравец, украсен с родния трибагреник.

„Подготвени сме отлично, само ден да имаме“, каза Тайбе Юсеин, двукратна световна вицешампионка.

Надпреварата при борците откриват мъжете в свободния стил. Схватките са от 19 до 21 август.

Същевременно министър Красен Кралев, който е част от делегацията ни на игрите, изказа недоволство от организацията в Рио.

„Бразилия още не може да разбере, че има ангажимента да организира най-голямото спортно събитие в модерната история - написа министърът в социалната мрежа. - Организацията е катастрофална. Транспортната система за извозване на правителствени гости, служебни лица, членове на националните олимпийски комитети е колабирала. Шофьорите не знаят нито къде отиват, нито къде са маршрутите, нито къде са спортните съоръжения. Да стигнеш някъде навреме, е невъзможно, а валидността на пропуските за колите зависи единствено от настроението на пазачите. Охраните са неграмотни, груби и не зачитат никакви порядки. Министри и премиери стоят с часове без транспорт и без съдействие от страна на безпомощните доброволци, които невинаги знаят добър английски за да могат да им помогнат.“

От Рио Кралев поздрави европейските ни шампионки по тенис при момичетата до 12 г.

 

Коментари

Задължително поле