На последното си заседание общинският съвет в Сливен връчи званията "Почетен гражданин"

Символите на отличията "Почетен гражданин на Сливен и общината" бяха връчени на тържествено заседание на местния парламент послучай Димитровден, празника на Сливен. Носители на голямото за града отличие тази година станаха дългогодишният ръководител на Окръжния съд Къню Жеков, историкът проф.д-р и.н. Иван Русев, европейският шампион по тласкане на гюле Радослава Мавродиева и европйският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев.

54-тото поред заседание на общинския съвет бе последното за този мандат. 41-те съветника, представители на 10 политически партии и коалиции, взеха над 1700 решения пред изминалите четири години. А постоянните комисии, в които участваха, заседаваха над 1400 пъти, съобщи председателят Димитър Митев.

Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий поздрави участниците в заседанието и техните гости и го напътства. "Да се грижиш за семейството е похвално, още по-похвално е да се грижиш за обществото, а най-вече - за държавата. Тези неща са свързани. Да, има противоречия в обществото днес. Но който сее щедро, щедро ще пожъне", каза дядо Владика, цитирайки Св.апостол Павел и допълни, че всичко, съградено с любов, дава добри плодове.

Залата развълнува общинската съветничка Соня Келеведжиева, учител и писател, с обръщението си към тези, които ще влязат в следващия местен парламент и ще решават съдбините на града. Тя напомни известните думи на уста Кольо Фичето: "Цял живот строя мостове, за да ви свързвам, а вие защо градите дувари, за да се разделяте?".

По традиция на тържествената сесия с наградата "Почетна значка" бяха удостоени граждани с различни професии, които са служили на обществения интерес.

На заседанието присъстваха министър Десислава Танева, областният управител Чавдар Божурски, сливенските народни представители, много граждани и гости.

Коментари

Задължително поле