На Тодоровден Калоян Паргов гостува в село Мрамор

Председателят на БСП-София Калоян Паргов присъства на конните надбягвания и на тържеството по случай Тодоровден в софийското село Мрамор. Заедно с кмета Ивайло Иванов и с председателя на Районния съвет на БСП във Връбница Христиан Кръстев той се включи в честването на един от най-хубавите църковни празници на прага на пролетта, съобщиха от пресцентъра на партията.

"За мен вече е традиция на Тодоровден да съм в село Мрамор, коментира Калоян Паргов. - Това е едно от местата в София, където местните полагат огромни усилия, за да съхранят българските обичаи. Впечатляващи и респектиращи са огромното желание и сърдечност, с които организират кушията, официалната и забавната програма на площада. Поколения наред тези красиви български обичаи се предават от бащи на синове, от майки - на дъщери, от баби и дядовци - на внуци. Вековните истории, свързани с тях, до днес вълнуват истински всеки, който ги чува за пръв път. По този начин запазваме българщината, съхраняваме културата си и оставяме богато наследство на идните поколения".

След тържеството Калоян Паргов поговори с хората, дошли на площада в село Мрамор. "Празникът си е празник, но работата трябва да бъде свършена, коментира той. - В София има достатъчно нерешени проблеми, най-вече в крайните райони, и е напълно нормално хората да се интересуват, да питат, да настояват неудобствата им да бъдат отстранени. От години говорим, че София не е само идеалният център. За съжаление, крайните квартали са невидими за управленското късогледство на ГЕРБ в София".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика