Мечката слезе в Сопот Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на животното

107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

Изложба на канарчета в Бургас

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

На 1 януари трябва да тръгне руският газ през България по „Турски поток“ През октомври решават да удължават живота на 6-ти блок на АЕЦ"Козлодуй"

Българската страна си е поставила срок на 1 януари догодина да е приключила работите по изграждането на газопровода до границата със Сърбия по линия на „Турски поток“. Очаква се тогава да тръгнат първите доставки на руски газ от границата с южната съседка. Това каза министърът на промишлеността и търговията на Руската Федерация Денис Мантуров след 17-тото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, което се проведе на 16 и 17 септември в „Евксиноград“.

„Турски поток“ е с изключително важно значение за региона и затова го наричаме „Балкански поток“, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя припомни, че проектът е залегнал в новата енергийна система на страната, приета в края на м.г от НС и е по изискванията на европейското законодателство.

В отговор на въпрос на медиите енергийният министър на България заяви категорично, че не е възможно строителството на АЕЦ „Белене“ без участието на конструктора на проекта „Росатом“. Петкова припомни, че процедурата за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене“ е максимално публична и прозрачна и е чест да има заявки на компании, които са световни лидери и определят дневния ред в атомната енергетика.

Изграждането на втора атомна електроцентрала в България е одобрено от ЕК още през декември 2007 г. и тя е информирана за измененение на проекта, както се изисква. През октомври ще бъде взето решение за удължаване на живота на 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ с 60 години, каза министър Петкова, като припомни, че ядреният регулатор утвърди м.г. увеличаване на експлотационната готовност на 5-ти блок на АЕЦ“Козлодуй“.

Двамата министри бяха категорични, че така наречения у нас шпионски скандал по никакъв начин няма да се отрази на доброто сътрудничество между двете страни, като доказателството са постигнатите резултати от поредното заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за развитие на търговията, за увеличаване броя на руските туристи и в газовия сектор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.