На 1 януари ще започне да работи телефон 112 в Гърция

На представянето на пълната експлоатация на европейския номер за спешни случаи „112“, който ще започне да функционира на 1 януари 2020 г., присъства премиерът Кириакос Мицотакис в Единния координационен център в кв. Халандри в гръцката столица.

През юли министър-председателят обеща, че "112" ще бъде напълно действащ до края на годината, предлагайки възможност за предупреждение на обществеността за бедствия и аварии. Премиерът се запозна с изпълнението на проекта по време на среща, на която присъстваха министърът на гражданската защита Михалис Хрисохоидис, министърът на цифровото управление Кириакос Пиеракакис, генералният секретар по гражданска защита Никос Хардалиас и представители на телекомуникационните компании, участващи в проекта.

Кириакос Мицотакис обиколи центъра за повикване, като приемаше обажданията на граждани и наблюдаваше демонстрация на телефонно обаждане от Олимп, където системата веднага намираше местоположението на алпиниста.

Днес по-рано бе обявено, че системата ще започне да функционира още днес, но по-късно стана ясно, че официално ще заработи от 1 януари 2020 г.

Коментари

Задължително поле