Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

НБУ с индивидуални програми

Все по-голямата конкуренция на пазара на труда и тенденцията основните изследователски направления да се отварят едни към други, създават предпоставки за развитие на образователни програми от нов тип. Днес хората често работят в сфери на дейност, за които традиционното образование не предлага едно решение, а квалификацията на хората е специфична. Това води до нуждата от съвсем новаторски подход, индивидуален и съобразен с непрекъснато променящите се професии и интереси и нужди на хората. Освен по обявените повече от 50 стандартни бакалавърски програми, всеки студент в Нов български университет може да избере да се обучава по индивидуална програма. Индивидуалната програма съчетава основна програма и курсове от една или повече други програми, съобразени с индивидуалните интереси и нужди на студента.

По индивидуална програма се обучават:

  • студенти с интердисциплинарни интереси;
  • студенти, доказали още по време на приемните процедури силна мотивация и значителни възможности за развитие;
  • студенти, избрали програми с по-малък брой обучаващи се;
  • студенти, които се прехвърлят в НБУ от други университети в България или чужбина.

Индивидуалните програми могат да бъдат както бакалавърски, така и магистърски, с изключение на регулираните програми „Право“, „Архитектура“ и др. Индивидуална може да е и специфичната за НБУ minor програма – втора специалност.

Нов български университет дава възможност на всички свои студенти в бакалавърските програми, както и в магистърските Право и Архитектура, да запишат БЕЗПЛАТНО майнър програма – втора специалност. Тя се записва от V семестър за следващите в бакалавърските програми и от V или VII семестър за студентите в Право и Архитектура. Майнър програмите също имат силна практическа насоченост и целят да предоставят още една професионална квалификация на студентите. При завършването те се вписват в основната диплома като втора специалност.

Чрез индивидуалните форми на обучение се получават уникални комбинации от специалности, в съответствие с интересите на студентите и търсената реализация на пазара на труда – например изкуствознание и културен туризъм или национална сигурност и тракология, публична администрация и връзки с обществеността, археология и геология, маркетинг и изкуствознание и т.н. Всичко за индивидуалните програми – бакалавърски, магистърски и minor, може да се прочете на сайта на университета – www.nbu.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.