Неделев и Илиев №1 за сезона

Тодор Неделев е футболист №1 на сезона в Първа професионална лига, а Илиан Илиев е избран за най-добър треньор. Двамата са избрани в анкета между всички играчи и наставници в елитните две дивизии. Абсурдно е, че „Черно море“ (тимът на Илиев) и „Ботев“ (тимът на Неделев) са съответно пети и шести в крайното класиране.

Бих искал да сменя наградата, ако можеше всичко от последните дни да не се беше случвало“, каза треньорът. В последния кръг „Черно море“ падна с 1:4 от „Лудогорец“, игра с юноши. Причината бе освобождаване на шестима основни футболисти. А вчера „Черно море“ изгони още четирима.

Втори в анкетата остана Красимир Балъков, който във вторник ще води „Етър“ на бараж за Лига Европа срещу „Левски“, а после става национален селекционер.

След Неделев останаха Станислав Костов („Левски“) и Георги Илиев („Черно море“). Капитанът на варненци е един от изгонените.

Георги Иванов-Гонзо получи наградата за цялостен принос към футбола. А капитанът на ЦСКА Николай Бодуров – за мъжество. Най-добрият млад футболист на сезона е Мартин Минчев от „Черно море“. Шампионът „Лудогорец“ остана само с един приз – на бразилеца Марселиньо за най-добър играч според статистическите изследвания на „ИнСтат“. Ивана Найденова от НСА пък е най-добра футболистка.

Коментари

Задължително поле