Неймар: Исках да си тръгна от ПСЖ, но не ме пуснаха

Мощни освирквания белязаха завръщането на Неймар, най-скъпият футболист в света, в игра за ПСЖ. Бразилецът бе посрещнат на нож от собствените фенове в двубоя със „Страсбург“ от 5-ия кръг на Лига 1. През всички 90 минути нападателят бе хулен от трибуните при докосване на топката. Причина за напрежението между двете страни бе желанието на южноамериканеца да си тръгне през лятото в посока „Барселона“. Трансферът пропадна, поне до зимата. Но Неймар намери най-добрият начин да отвърне на привържениците – с победен гол в 90-ата минута за 1:0. Направи го след ефектен изстрел със задна ножица. В заключителните секунди Неймар вкара и второ попадение, но то бе отменено след намеса на видео асистент реферите.

„Бях подготвен за подобна реакция – призна след срещата героят. - Нямам проблем с това. През цялата си кариера съм бил освиркван. Но феновете трябва да се концентрират върху отбора, а не върху мен. Отсега нататък ще играя всеки мач така, сякаш е гостуване. В крайна сметка, хората, които ме освиркват, са същите, които се радват и на головете ми.“

А бразилецът бе откровен и по отношение на въпросите, свързани с неосъществения трансфер: „Всички знаят, че исках да напусна. Бях твърде ясен по темата. Направих всичко по силите си, за да се случи това, но клубът не ме пусна. Сега в съзнанието ми е изцяло фокусирано върху ПСЖ. Искам да е ясно, че не съм имал нищо срещу клуба или феновете“.

В класирането френският шампион е лидер с 12 точки, а „Страсбург“, отстранил „Локо“ (Пд) в Лига Европа, е в зоната на изпадащите с 3.

Коментари

Задължително поле