Нелегалните мигранти пътуват безплатно в Германия

Потвърдиха официално, че те вече са получили правото да ползват автобуси и влакове без билет

Първоначално тази медийна новина бе приета за .фалшива (fake news), но сега тя е официално потвърдена. Нелегалните мигранти са получили правото да пътуват с автобусите и влаковете на немската транспортна асоциация Rhein-Neckar (VRN) безплатно. За това пише Anonymous News.

VRN работи на обширна територия от Оденвалд до Заар Пфалц, и отговаря за транспортирането на 3 милиона души в една от най-големите градски агломерации на Германия (Хайделберг - Манхайм - Лудвигсхафен - Майнц и техните околности и целия Пфалц). Сега за безплатното пътуване с VRN транспорт трябва да представите някой от петте документа, потвърждаващи статут на бежанец или търсещ убежище, независимо дали става въпрос за удостоверение за отсрочено депортиране или пребиваване в общежитие за мигранти. Тоест, за човек, който е пристигнал в Германия, за да работи легално - например от Италия, тази привилегия не се прилага. Статутът на търсещ убежище за германските власти почти автоматично получава всеки човек от списъка на опасни страни в Азия и Африка, който стъпи на земята на ЕС без документи.

„Въвеждането на безплатното пътуване за здрави млади паразити особено обижда пенсионерите“, подчертава порталът. Много от тях не могат да си позволят месечните разходи за пътуване от 64,40 евро, така че възрастните хора трябва внимателно да изчисляват своите пътувания и да се задоволяват с няколко билета за еднократна употреба на стойност 2,60 евро всеки месец.

„Разбират ли немците, че в собствената си страна те са само финансови донори и сега ще се ползват с по-малко права от нелегалните мигранти, а това е съмнително“, заключава Anonymous News.

(Превод за Труд от zavtra.ru – Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле