Нено Димов остава в ареста

Снимка: Архив

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстаннция, с което бе отхвърлено искането на бившия

министър на околната среда и водите Нено Димов за промяна на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека.

Съдебният състав прие доводите на Апелативната специализирана прокуратура срещу исканото изменение на мярката за процесуална принуда - наличие на обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което е обвинен, както и опасност да извърши друго престъпление.

Съдът отчете високата обществена опасност и настъпилите тежки последствия от допуснатата умишлена безстопанственост от обвиняемия, довела до воден режим на 97 000 жители на град Перник и други селища в общината. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Мярката на Димов е подписана с особено мнение на съдията докладчик Даниела Русинова. „Не споделям, че има опасност Димов да извърши друго престъпление, ако му се наложи по-лека мярка. В този смисъл тази мярка е незаконосъобразна. Не е събрано досега нито едно доказателство, че ако бъде освободен, ще извърши друго престъпление“, коментира Русинова по БТВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право