Неподкупен митничар има на Дунав мост

 

Митничар отказа да вземе пачка с 2625 евро от турски шофьор на хладилен камион, превозващ 41 мигранти през Дунав мост в Русе. Същите пари отказал и дежурен граничар. Турчинът Кемал Туран, сирийците и иракчаните, сред които имало и 4 деца, били заловени.

Случаят е от април м.г. Преди дни Върховният касационен съд потвърдил окончателната присъда на Кемал Туран. Той влиза за 2 години в затвора и трябва да плати 5000 лева глоба, след като е признат за виновен за трафик на хора и  предлагане на подкуп на длъжностни лица.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев е изпратил благодарствено писмо до началника на русенската митница Венцислав Халаджов и до управлението на Гранична полиция в града. Благодарение на професионализма на двамата служители престъпленията били разкрити и наказани, пише Георгиев.

Старши специалистът от митническия наркоотдел отклонил камиона, пътуващ за Германия, за преглед с рентгеновата система. Шофьорът Кемал обаче се опитал да набута пачка с банкноти в джоба на митничаря. Той не позволил и извикал граничен полицай. Турчинът предложил парите и на него, но отново без успех.

Коментари

Задължително поле