Непълнолетни братя роми изнасилиха и убиха 77 –годишна жена в дома й

Непълнолетни братя цигани изнасилиха и убиха 77-годишна самотна жена след грабеж в дома й в Провадия. Това стана ясно на извънреден брифинг в неделя на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Серията от зверски престъпления е извършена от 14-годишния Осман и от три години по-големия му брат Станислав, които са задържани в събота по горещи следи и часове, след като е била открита жертвата им.

В понеделник възрастната жена К. Ж. наела двамата братя да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лева. В сряда те решили да извършат грабеж в дома й. Проникнали на първия етаж на къщата й вечерта. Жената гледала телевизия на втория етаж и усетила присъствието им. Слязла да провери какво се случва. Тогава братята се нахвърлили върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. От дома й липсват вещи и пари. Резултатите от аутопсията на тялото показали множество кръвонасядания и следи от душене на жената.

Извършителите на тежкото криминално престъпление са задържани за срок до 72 часа. Прокуратурата внася искане във ВОС за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда срещу обвинените. За убийството-най-тежкото престъпление, което са извършили, законът предвижда лишаване на свобода от 5 до 12 години за по-големия брат, а за по-малкия от 3 до 10 години. Двамата са ученици, но Осман не посещавал училище.

Това е третото убийство, извършено за една седмица, което органите на реда под наблюдението на Окръжна прокуратура разкриха във Варна и областта.

Коментари

Задължително поле