Непълнолетни откраднаха кола и катастрофираха с нея

Снимка: Архив

Непълнолетни момчета са откраднали лек автомобил и са катастрофирали на пътя Роман - с. Кунино, съобщиха от ОДМВР - Враца.

Сигналът за катастрофата, при която няма пострадали, е подаден на 15 май в 06.20 часа в полуцията в Роман. Съобщено било за катастрофирал автомобил на пътя между гр. Роман и с. Кунино.

От извършената проверка на място е установено, че извън пътното платно е катастрофирал лек автомобил „Фолксваген Голф”, собственост на 70-годишен жител на гр. Роман. Мъжът е намерен в жилището му и заявил пред полицейските служители, че колата е била паркирана на улица в гр. Роман и най-вероятно е противозаконно отнета от неизвестни лица.

При оглед на мястото на катастрофата е установено, че една от вратите на автомобила е разбита и повредена ключалка. На около 200 метра от автомобила, в гориста местност е открита акумулаторната батерия на автомобила, оставена в тревата. По данни на собственика, от автомобила е извършена и кражба на различни по вид вещи – дрехи, въжета, автоаптечка и др.

След оперативно-следствени действия на служители на РУ - Роман е установено, че съпричастни към деянието са 5 непълнолетни лица от град Роман. Лицата са разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, като са направили самопризнания за извършеното деяние и заявили, че откраднатите вещи и предмети от автомобила, предали на лице с инициали Е.П. (на 18 г.) от гр. Роман. В жилището на същото лице е извършено претърсване и полицейските служители са открили откраднатото. Образувано е досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право