Несрин Узун: Станахме жертва на изключителната доброта на Бенчо Бенчев

Станахме жертва на изключителната доброта на Бенчо Бенчев. Това заяви на пресконференция в Бургас бившият депутат от ДПС Несрин Узун, който бе задържан заедно с Митьо Очите в Истанбул.

Узун заяви, че пребивавал в съвсем друг хотел. Историята била следната: Бенчо Бенчев му се обадил по телефона и го помолил да резервира три стаи в хотел в Истанбул. Двамата често правели воаяжи до най-големия град в Турция, защото го харесвали, а и в последно време Бенчев ходел там заради здравословни проблеми - свои и на жена му. Бенчев е 95% инвалид, в момента е в много тежко състояние, каза Несрин Узун. Те били заедно на вечеря в злополучната нощ и след като срещата им приключила, Узун закарал с автомобила си Бенчев до хотел "Рамада".

Тогава видели ареста на Димитър Желязков. Турските власти не са ги арестували, само помолили да отидат с тях и да им окажат пълно съдействие. Още повече, че Несрин Узун говори турски език. У нас вече им е била издадена 24-часова заповед за задържане - за да се изяснят обстоятелствата около случая.

"Разкриха се тези, които са били около мен само от интерес. Възмутен съм от коментатори и писания, които се опитват да свържат случая с партията, чийто народен представител съм бил. От 10 години не съм в активната политика и може да съм се ориентирал към друга партия", каза Несрин Узун.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право