Нетаняху: Няма да позволим Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да унищожи Израел

Премиерът Бенямин Нетаняху прие министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в Ерусалим, пише израелското англоезично издание The Times of Israel.

„Както знаете, американо-израелското отбранително партньорство непрекъснато се разширява в рамките на последователните (американски президентски) администрации и нашето сътрудничество е от решаващо значение за справяне с многото заплахи, пред които са изправени както САЩ, така и Израел“, казва Нетаняху на пресконференция.

„В Близкия изток няма заплаха, по-опасна, по-сериозна от тази на фанатичния режим в Иран“, казва Нетаняху, имайки предвид стремежа на Иран към ядрено оръжие, въоръжаването на терористични групи и призивите му за унищожаването на Израел.

„Господин министър, и двамата знаем ужасите на войната. И двамата разбираме значението на предотвратяването на войната. И двамата сме съгласни, че Иран никога не трябва да притежава ядрени оръжия. Политиката ми като министър-председател на Израел е ясна - никога няма да позволя на Иран да получи ядрената способност да изпълни своята цел да унищожи Израел. И Израел ще продължи да се защитава срещу агресията и тероризма на Иран. "

Неговите коментари идват след атака срещу иранското ядрено съоръжение Натанц, за което Техеран обвини Израел.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия