„Не се сърди, човече” ще играят избирателни комисии

Около 140 технически сътрудници ще подпомагат членовете на СИК, да се настаняват в залата по поредността на пристигането им. Снимка: Труд Архив

В София шефката на ОИК осигури табла и карти (обзор)

Проверяват за грешки в протоколите с приложение

В “Арена Армеец” откриват и 5 медицински пункта за припаднали

Общинската избирателна комисия (ОИК) в София е осигурила в “Арена Армеец” игри и филми като част от мерките взети, за да се избегне ужаса от 2015 г. “Не се сърди човече”, табла и карти ще играят избирателните комисии, докато чакат да предадат протоколите си. В залата ще има и обособени пунктове, където ще се излъчват български филми.

Председателят на ОИК-София Полина Витанова обясни, че в “Арена Армеец” ще бъдат открити и 5 медицински пункта за припаднали. Помислено е и за пушачите, на които ще им бъде позволено да излизат на тераса.

Витанова съобщи, че на всеки три часа ще бъде давана информация, като първото излизане за информация ще бъде в 21 часа на 27 октомври.

По-голям брой членове на секционни избирателни комисии в сравнение с предишни избори са преминали обучение. През 2015 г. комисията била от 19 членове, сега общинска избирателна комисия е от 41 членове. За да се ускори процеса е разработено приложението, с което да се проверява за грешки на протоколите. В “Арена Армеец” ще се влиза през три входа, превозните средства ще спират точно пред входовете.

От “Труд” потърсихме Витанова за коментар, но тя отговори, че въпроси свързани с игрите и филмите в “Арена Армеец” “не са най-важното в изборния ден”.

1609 секции са образувани до този момент. Протоколът за общински съветници е 18 страници, 34 са кандидатските листи, 1014 са кандидатите за общински съветници. Около 343 са кандидатите за кмет на район, 93 за кметове на кметства.

Коментари

Задължително поле