Нигерийския кошмар: Нокаутирам Пулев и си взимам парите

Самюeл Питър повтори на летище София заканата си да нокаутира Кубрат Пулев в мача между двамата в „Арена Армеец“ тази събота. Когато мачът бе обявен, Нигерийския кошмар се изхвърли, че ще свали Кобрата на пода, тъй като само така можел да си гарантира победата на българска земя. 36-годишният африканец не се уплаши от първия сняг в София и отново заплаши да приключи с българина преди края на редовното време.

„Това е един обикновен мач за мен - нокаутирам Пулев, взимам си парите и се връщам във Вегас“, описа накратко плановете си за близките дни Питър. Той не смята, че липсата на сериозни двубои в кариерата му през последните 2-3 години може да му попречи срещу Кобрата. „Нямам никакви проблеми, готов съм да се бия. Мисля, че ще е голям мач между двама силни боксьори.“

Той не смята, че Пулев ще успее да повтори срещу него играта си от последния си мач - срещу Дерек Чисора, в който българинът спечели за втори път европейската титла.

„Стилът ми наистина е подобен на този на Чисора, но това не означава, че ще му дам мача - закани се боецът, наричан Нигерийския кошмар. - Нека Пулев вярва, че ще ме победи лесно, но аз ще го размажа. Иначе го уважавам като шампион, защото в бокса не е лесно да си на върха.“

Кошмара признава, че все още мечтае да се завърне на големия ринг. Той се е готвил за боя в продължение на 7 седмици под ръководството на треньора Родни Крислър, който се грижи и за подготовката на ММА боеца Благой Иванов-Багата.

„Надявам се този мач да се превърне в момента, който ще възроди кариерата ми - призна Питър. - Вярвам, че мога отново да стана световен шампион. Това е единствената причина да съм тук.“

Късметът е големият коз на Питър

Самюел Питър е преживял много. Знае дори какво е да ти опрат пистолет до челото. Прави го братът на жена му, явно смятайки, че има нужда от допълнителен аргумент срещу 130-килограмовия здравеняк при семейна кавга. Така успява да спаси сестра си от поредните шамари на боксовия терминатор. Тогава проработва не само нейният късмет, но и този на Самюел, защото шуреят му не стреля.

„Не исках да го убия, а само да го сплаша - разказва по-късно роднината, подгонен от властите заради въоръжената заплаха срещу любимеца на нацията. - Не можех да допусна той да продължава да тормози сестра ми. Късаше й дрехите и заплашваше да ни пребие всичките. Той е толкова силен, че ние не можем да се бием с него.“

В онзи момент кариерата на Питър върви нагоре, но по-късно всичко се обърква. От март до октомври 2008 г. той държи най-престижния пояс в тежка категория - този на Световния боксов съвет (WBC), но го загуби от Виталий Кличко. Две години по-късно Питър получи шанс да се бие за останалите титли с брата на Виталий - Владимир, но отново претърпя поражение. След загуба от финландеца Роберт Хелениус на следващата година в кариерата на африканеца настъпи застой. Той има едва два мача, при това с анонимници - победа с нокаут в първия рунд срещу 150-килограмовия Рон Обри (САЩ) през 2014-а, която го изважда от нафталина, и успех в 3 рунда над мексиканеца Хуан Карлос Салас преди малко повече от месец.

Завръщане като това на Питър не е нещо необичайно в профибокса. Бойците не обичат да приключват кариерите си със загуба. Поражението от Хелениус бе унизително - два нокдауна, вторият от които го повали по гръб на пода. При това срещу боксьор, който би завършил във въжетата, ако се беше изправил срещу истинския Питър от най-добрите му години. Затова и двете победи оттогава, макар и срещу не особено претенциозни съперници, са истински късмет за него. Сега обаче мачът няма да е лесен за нигериеца. Той се изправя срещу Кубрат Пулев, който е всичко друго, но не и лек съперник. Разликата в габаритите е в полза на българина, което може да лиши Кошмара от най-силния му коз - физическата сила. Но Ули Вегнер, треньорът на Пулев, признава - в тежката категория само един удар може да обърне мача. Затова и Питър има шанс да извади печеливша карта от колодата. Според прогнозите тази развръзка изглежда по-малко вероятна от Брекзит и изборна победа на Доналд Тръмп, взети заедно. И все пак трябва да отбележим и за протокола, че в тази година на сензациите всичко може да се случи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт