Никой не обича новия „Ну, погоди“

Така изглежда Вълкът сега.

Негативни реакции на трейлъра в YouTube

“Союзмультфильм” пуска 52 епизода от декември

Продължението на култовата анимация 15 години след последния епизод, излязъл през 2006 г., засега предизвика вълна от разочарование сред феновете на приключенията на Зайчето и Вълка.

Официалният трейлър за новата поредица “Ну, погоди! Каникулы” (Ну, погоди! Ваканция”) беше пуснат в YouTube канала на студиото “Союзмультфильм”, но засега има 10 пъти повече отрицателни реакции, отколкото положителни. Това вероятно се дължи на разочарованието от това, че любимите герои изглеждат различно - правени са с триизмерна компютърна анимация, докато оригиналните епизоди са рисувани на ръка.

Новото Зайче владее похвати от Матрицата.

Музикалната тема също е осъвременена, в съвсем модерен аранжимент, запазени са само фрагменти от оригиналната. Като цяло може да се каже че новите серии приличат на някоя от по-калпавите анимации Дисни - без оригиналност и определено без очарованието на рисуваните герои от миналия век.

Заекът и Вълкът изглеждат по-млади, Вълкът вече не е хулиган-дегенарат и не пие и не пуши. Зайчето е все така синеоко, но невинността на социалистическото дългоухо е заменена със стереотипното съвременно анимационно геройче - многознайко, който не одобрява действията на неразумния Вълк. Освен това то владее и похватите на Нео от “Матрицата” - защо ли това не изглежда особено оригинално? Въведени са и трима нови герои - бopcyкът Tим, Tapaлeжчeтo Шy, и Cъpничкaтa Уля. От “Союзмультфильм” обявиха че можем да очакваме новите 52 епизода в близките 2-3 седмици.

Оригиналните Вълк и Заек.

Съветският анимационен сериал на московското студио “Союзмультфильм”, с режисьор Вячеслав Котьоночкин е създаден и излъчван в периода 1969 - 1986 г. Допълнителни серии са създадени през 1993 и 2006 година.

Първоначално режисьорите отказали да заснемат поредицата, тъй като решили, че ще е прекалено скучна. Единствено Котьоночкин решил, че в бъдещото филмче има нещо и се заел да работи по него. Допитване до общественото мнение в Руската федерация през 2014 г. определя “Ну, погоди” като най-популярната анимация в страната. За пръв път в България сериалът е излъчен през 70-те години на миналия век по Българската телевизия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали