Николай Банев пред спецсъда: Ако някой може да изпере 600 млн. евро, трябва да бъде избран за шеф на ООН

Николай Банев в съда. Снимка: Денислав Стойчев

Тези обвинения са фантастика. Ако някой може да изпере 600 млн. евро, трябва да бъде избран за шеф на ООН или поне да бъде предложен за президент на САЩ. "Полимери" беше едно от най-добрите дружества. В него има акционери - физически и юридически лица. Това заяви Николай Банев в залата на Специализирания съд, където се гледат мерките за неотклонение на него и съпругата му Евгения.

Защо няма показания на нито един акционер? За нито едно наше деяние не заслужаваме белезници. Нито един документ от тези папки не сочи нашата вина. При толкова високопоставени прокурори тези обвинения са жалки", заяви пред спецсъда Банев.

Съпругата му Евгения помоли за по-лека мярка, за да се грижи за трите си деца, които останали във Франция. "Бяхме принудени да заминем, защото през последните 5 години бяхме подложени на палежи и заплахи", заяви Банева. Тя обясни, че не е виждала децата си от 46 дни и за тях се грижели роднини, които пътували до Франция.

img_5723

"Наложете ми подписка. Сложете ми електронна гривна или ми вземете паспорта. Няма да се укривам. Искаме да съдействаме", каза Банева. Тя добави и че не е била свързана с дружествата, за които прокуратурата твърди, че са разграбени. "Една година съм била изпълнителен директор на "Полимери", не познавам нито един от тези свидетели, които са дали показания", каза Банева пред съда.

Преди това спецпрокуратурата поиска двамата съпрузи да останат в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право